Ugrás a tartalomra

Világításkorszerűsítés

Munkánkat a teljeskörű megoldások jellemzik, ami világításkorszerűsítés tekintetében sem lehet másként. Világításkorszerűsítési megoldásaink között ezért nem csak beltéri világítás korszerűsítését vállaljuk hanem közvilágítás korszerűsítése terén is folyamatos sikereket érünk el.

 
A közvilágítás számos településen továbbra is kompakt fénycsöves, nagynyomású nátrium és higanygőzös lámpákkal van biztosítva. Társaságunk segítségével ezen elavult fényforrások LED technológiával való korszerűsítésével jellemzően 40-60%-os villamosenergia fogyasztás csökkenés érhető el. Sajnálatos mód hazánkban a beltéri világítási rendszereket is sok esetben hasonló állapotok jellemzik, csakúgy, mint a közvilágítás terén, így itt is jellemző korszerűsítéssel 40-60% os fogyasztáscsökkenés érhető el.

A beltéri világítás nem csak az energiaszámlákra, hanem az épületen belüli fényviszonyokra és az épületben tartózkodók általános közérzetére is nagy hatással van. Ebből adódóan az elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése egyszerre költséghatékony (akár felére csökkentheti a villamosenergia-igényt) és komfortnövelő beruházás. Közvilágítás esetén az energiamegtakarítás mellett a biztonságos közlekedést és közbiztonságot javíthatja a megfelelő világítás biztosítása.

A NEG Zrt. ezért fontosnak tartja, hogy minél több Önkormányzat, KKV és egyéb felhasználó korszerűsíthesse elavult világítási rendszerét. Ezt támasztja alá többek között az a tény is, hogy az elmúlt 2 év leforgása alatt társaságunk már közel 100 tagintézmény (iskola) korszerűsítését végezte el ESCO konstrukcióban.

NEG Zrt.

Cégünk a megújuló alapú energiatermelés elterjesztésében, állami és önkormányzati tulajdonban és használatban lévő épületek, eszközök felújításában és a KKV szektor energiahatékonysági beruházásainak megvalósításában vesz részt.