Ugrás a tartalomra

Konstrukció előnyei

Az ESCO konstrukció során az – Ügyfeleinkkel közösen kiválasztott – energiahatékonyság növelő beruházást a NEG Zrt. végzi el, a berendezés a szerződéses futamidő alatt a NEG Zrt. tulajdonában marad, majd a futamidő végén átadásra kerül Ügyfeleink részére. Az üzleti konstrukció garantálja, hogy Ügyfeleink költségei a szerződés futamideje alatt nem haladják meg a beruházás nélküli költségszintet, a beruházás költségei az energia-megtakarításból kerülnek finanszírozásra. Így Ügyfeleink a szerződéses futamidő végétől a tulajdonukba került berendezések alacsony energiaköltségeit élvezik tovább anélkül, hogy a megvalósításhoz saját forrásokat kellene felhasználniuk.

Ennek a megoldásnak a legfontosabb előnye az, hogy a létesítmény tulajdonosától nem igényel befektetési forrást, ugyanakkor a beruházás és üzemeltetés összes feladatát, felelősségét a NEG Zrt. vállalja fel, aki egyben garanciát nyújt a rendszer energia-megtakarítására is.

 

A NEG Zrt. által megvalósított ESCO projektek előnyei:

  • Társaságunk biztosítja az igények előzetes felméréséhez, a beruházás előkészítéséhez és megvalósításához szükséges szaktudást.
  • A konstrukcióból adódóan a beruházás az energia megtakarításból valósul meg.
  • Nincs szükség saját forrásokra a beruházás megvalósításához, ezáltal nem növekszik Ügyfeleink eladósodottsága.
  • Ügyfeleink az erőforrásait (idő, szaktudás, pénz) a főtevékenységükre koncentrálhatják.
  • Kollégáink magas szintű szakmai tapasztalata, valamint társaságunk tulajdonosi háttere hosszú távú garanciát jelentenek partnereink számára.

 

NEG Zrt.

Cégünk a megújuló alapú energiatermelés elterjesztésében, állami és önkormányzati tulajdonban és használatban lévő épületek, eszközök felújításában és a KKV szektor energiahatékonysági beruházásainak megvalósításában vesz részt.