Ugrás a tartalomra

Sajtó megjelenések

Befejezodött iskolánk világosítás korszerusítése.

2021. 04. 28
Forrás: https://taszi.hu

A "Fényes Okos Iskolák" program keretében a kivitelező NEG Nemzeti Energiagazdálkodási ZRT befejezte a világítás korszerűsítését.

Ennek keretén belül a korábbi korszerűtlen fényforrásokat TUNGSRAM (GE) LED-es világítótestekre cserélték ki. A beruházás nagyon sokat jelent számunkra, hiszen a régi besárgult, gyakorlatilag az épülettel egyidős, megközelítőleg 50-éves fényforrások helyett kaptunk újakat. Így gyakorlatilag az összes teremben szabványos megvilágítás mellet tanulhatnak tanulóink. A kivitelező cég nagyon rugalmasan kihasználta a vírushelyzet által biztosított időszakot, így az oktatást, illetve a tanárok munkáját nem zavarták, szinte csak a munka végeredményét vettük észre.

Mit jelent számunkra ez a beruházás:

  • Minden tanteremben szabványos fényviszonyok.
  • Energiahatékonyság, a LED-es világítótestek energiafelhasználása töredéke a régi, korszerűtlen megoldásoknak.
  • Szemkímélő, a régi fojtótekercses fénycsövek bizony néha villoghattak.
  • Hosszú élettartamú, a LED-es fényforrások átlagos élettartama 50 000 óra, szemben a régi normál fénycsövek 15 000-órájával. Élettartama folyamán fény-ereje kisebb mértékben csökken, mint a fénycsöveknek.
  • Iskolai normál használat esetén, akár 20-éves zavartalan működésre is számíthatunk, a kivitelező cég 12-éves garanciát vállalt a világítótestekre.

Iskolánk diákjai a nyitás után örömmel vehetik igénybe megújult környezetüket.

https://taszi.hu/hirek/fenyes-okos-iskolak


15 milliárdos világításkorszerusítési programot indít a kormány

2020. 08. 09
Forrás: 
https://pestihirlap.hu

Korszerűsíti a kormány a vasúti, postai, honvédelmi, alap- és középfokú oktatást végző intézmények világítását, a Fényes Okos Intézmények Programmal a kormány egyetért, jelent meg a péntek esti Magyar Közlönyben. Az energiahatékonysági fejlesztés előkészítését és megvalósítását az Innovációs és Technológiai Minisztérium kapta meg feladatnak azonnali határidővel, az állam pedig 15 milliárdos keretet nyújt tulajdonosi kölcsön formájában a NEG Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt.-nek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül, amelynek határideje május 31.

https://pestihirlap.hu/2020/05/09/15-milliardos-vilagitaskorszerusitesi-programot-indit-a-kormany


72 milliárdot csoportosított át a kormány a költségvetésben

2020. 05. 09
Forrás: 
https://hvg.hu

Ismét átírta a kormány a költségvetést: főleg a kormányzati kommunikációra, a gyerektáborokra és az Eximbankra mehet több pénz.

A forrás a Központi Maradványelszámolási Alap, a Gazdaságvédelmi Alap és a miniszterelnökségi tartalék. A Rogán Antal vezette Kabinetiroda 15 milliárddal költhet többet kommunikációra. Az Erzsébet gyermek- és ifjúsági táborok támogatására 14 milliárddal, az Eximbank kamatkiegyenlítésére szintén 14 milliárddal, előadó-muvészeti szervezetek többlettámogatására 4,7 milliárddal, közgyűjtemények (azaz múzeumok) személyi és dologi kiadásaira 100 millióval, egyházi beruházásokra 1,4 milliárddal, egyetemek dologi kiadásaira 8,6 milliárddal, állami cégek beruházásaira 6 milliárddal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium „állami többletfeladataira” 5,4 milliárddal jut több, mint az eredeti büdzsében. (Előtte a minisztériumoktól elvontak összesen 378 milliárdot a válságkezelés céljaira.)

„A Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó feladatok ellátásával összefüggésben” 726 millió forint többlethez jutott a Miniszterelnökség. A vasúti, honvédelmi, postai és közoktatási épületek energiahatékonysági beruházásainak megvalósítása érdekében, a „Fényes Okos Intézmények Program” keretében az  állam legfeljebb 15 milliárd forint összegű tulajdonosi kölcsönt nyújt a Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt.-nek.

Döntött a kormány a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpont beruházás előkészítésének támogatásáról is. A Beruházási Ügynökség 300 milliós kötelezettséget vállalhat, ebből 143 millió idénre esik.

https://hvg.hu/gazdasag/20200509_72_milliardot_csoportositott_at_a_kormany_a_koltsegvetesben


NEG Zrt.

Cégünk a megújuló alapú energiatermelés elterjesztésében, állami és önkormányzati tulajdonban és használatban lévő épületek, eszközök felújításában és a KKV szektor energiahatékonysági beruházásainak megvalósításában vesz részt.