Ugrás a tartalomra

Hőszivattyús és termálvízes megoldásaink

Megoldásainkkal manapság nem csak gazdaságossági szempontok figyelembevételével érdemes foglalkoznia, ugyanis ezek használatával a fenntartható működését is elősegítheti meglévő rendszerének. A hőszivattyús rendszereket főként a hőenergia előállításához felhasznált közeg segítségével lehet csoportosítani (levegő, talajvíz, talaj szonda/kollektor).

A lehetőségek száma miatt kiemelten fontos számunkra, hogy megismerjük az Önök helyszíni adottságait, így kialakítva egy optimális, Önökre szabott konstrukciót. Ezeknél az energiaátalakító berendezéseknél a hőleadó oldal korszerűsége is kiemelt jelentőséggel bír, ezért ezeket a beruházásokat érdemes komplexen kezelni a megfelelő hőérzet biztosítása érdekében. A hőszivattyú működésekor alapvetően hőenergiát von el a környezettől, amelyet egy magasabb hőfokszintre emel, így az felhasználható fűtésre, melegvízkészítésre, vagy hűtésre. A hőszivattyú ezáltal egy olyan fűtő-hűtő berendezés, ami az egyik oldalon a környezetből kivon hőt a másik oldalra szállítja, tehát az egyik irányba fűt, a másikba pedig hűt.

Mint ahogy azt több sikeres projektünk is bizonyítja a megújuló alapú hőtermelésnek van más módja is hőszivattyún kívül, ami nem más, mint a geotermikus energia közvetlen hasznosítása. A telephelyük elhelyezkedésétől függően tehát ennek alkalmazása is gazdaságos lehet, melyet tapasztalt kollégáink és partnereink alapos vizsgálatot követően tudnak megállapítani, így biztosítva egyedi megoldást ESCO finanszírozás mellett. A hőhasznosítás során itt a hőszivattyúval ellentétben kizárólag a termálvíz hőjét hasznosítjuk, azonban fontos kritérium, hogy a kinyert vízmennyiséget vissza kell sajtolni egy elnyelő kútba. Ezért ilyen rendszerek esetén minden esetben szükséges  egy termelő és egy elnyelő kút létesítése.

NEG Zrt.

Cégünk a megújuló alapú energiatermelés elterjesztésében, állami és önkormányzati tulajdonban és használatban lévő épületek, eszközök felújításában és a KKV szektor energiahatékonysági beruházásainak megvalósításában vesz részt.