Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. « vissza az eredeti oldalra

Világításkorszerűsítés


A beltéri világítás nem csak az energiaszámlákra, hanem az épületen belüli fényviszonyokra és az épületben tartózkodók általános közérzetére is nagy hatással van. Ezért az elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése egyszerre költséghatékony (akár felére csökkentheti a villamosenergia-igényt) és komfortnövelő beruházás.

A NEG Zrt. fontosnak tartja, hogy minél több önkormányzat és KKV cserélhesse le régi, elavult izzóit új LED izzókra, ezért ESCO szolgáltatásai keretén belül teljes körű beltéri világításkorszerűsítést is végez. A futamidő ráadásul itt az előbbieknél jóval rövidebb, így a konstrukció azok számára is vonzó lehet, akik nem kívánnak hosszabb távú szerződést kötni.

Az alábbi mintaprojekt keretében a NEG Zrt. egy épület belső világítási rendszerét korszerűsíti. A fejlesztés az új rendszer magasabb hatásfokának köszönhető energia megtakarításból térül meg. A futamidő alatt a megtakarítás 5 százaléka, majd ezt követően a 100 százaléka az ügyfélnél maradhat. A szerződés futamideje 55 hónap, a projekt teljes körű lebonyolítását a NEG Zrt. végzi. A táblázatban a projekt fontosabb mutatói láthatók:

Rólunk

A Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. (továbbiakban NEG Zrt.), mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, többek között azzal a céllal került létrehozásra...

Tovább »

Küldetés

A NEG Zrt missziója a partnereink energiatudatos működésének elősegítése és energiaköltségeinek csökkentése, elősegítve ezzel a nemzeti klímavédelmi, megújuló energetikai...

Tovább »

Felhívás

KKV-ként energiahatékonyságot növelne?
Van egy ajánlatunk az ön számára!

Részletekért kattintson a tovább gombra!

Tovább »

Kapcsolat

Részesedjen az Ön társasága is az energiahatékonyság növekedéséből származó haszonból a NEG Zrt. partnereként!

Tovább »