Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. « vissza az eredeti oldalra

Napelemes rendszer kiépítése


Bár az elmúlt években rendkívüli mértékben csökkentek a napelemes rendszerek beruházási költségei, a technológia legjelentősebb korlátja továbbra is a viszonylag hosszú megtérülési idő.

Az NEG által kínált ESCO konstrukció lehetőséget teremt arra, hogy azok a KKV-k és önkormányzatok is belevághassanak napelemes rendszer telepítésébe, akik nem tudják, vagy nem kívánják megfinanszírozni a projektet. Ezzel amellett, hogy példát mutatnak környezetüknek, olyan szolgáltatást vehetnek igénybe, amely garantálja az optimális eszközök beszerzését, továbbá azok fenntartható és megbízható üzemeltetését és karbantartását.

A következő példán keresztül napelemek telepítését kívánjuk szemléltetni. A beruházás a napelemek által termelt villamos energia révén a villamos energia költségeinek csökkenéséből térül meg. A futamidő alatt a megtakarítás 5 százaléka, majd ezt követően a 100 százaléka az ügyfélnél maradhat. A projekt teljes körű lebonyolítását a NEG végzi. A táblázatban a projekt fontosabb mutatói láthatók:

Rólunk

A Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. (továbbiakban NEG Zrt.), mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, többek között azzal a céllal került létrehozásra...

Tovább »

Küldetés

A NEG Zrt missziója a partnereink energiatudatos működésének elősegítése és energiaköltségeinek csökkentése, elősegítve ezzel a nemzeti klímavédelmi, megújuló energetikai...

Tovább »

Felhívás

KKV-ként energiahatékonyságot növelne?
Van egy ajánlatunk az ön számára!

Részletekért kattintson a tovább gombra!

Tovább »

Kapcsolat

Részesedjen az Ön társasága is az energiahatékonyság növekedéséből származó haszonból a NEG Zrt. partnereként!

Tovább »