Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. « vissza az eredeti oldalra

Közvilágítás korszerűsítés


A települések éjszakai biztonságát és hangulatát alapvetően befolyásolja a település közvilágítása. A közvilágítás korszerűsítésével ezeknek a tényezőknek a javulásán túl jelentős villamosenergia-igény csökkentés érhető el, ami csökkenő ökolábnyomával és költségeivel a fenntartható fejlődés felé mozdítja az adott települést.

A közvilágítás-korszerűsítési projektek hosszú megtérülési ideje és magas beruházási költsége azonban nehezíti a fejlesztések megvalósulását. A NEG Zrt. ESCO termékeit a közvilágításra is kiterjeszti, hozzájárulva ezzel a LED technológia és az intelligens, vezérelhető technológiák nagyobb ütemű terjedéséhez, továbbá a települések környezetterhelésének mérsékléséhez.

A társaság stabil és megbízható állami háttere miatt a hosszabb futamidő kockázata jóval kisebb, mint más szereplőknél, így az óvatosabb önkormányzatok is belevághatnak a korszerűsítési projektbe.

Az alábbi példában a NEG Zrt. a közvilágítást alakítja át energiatakarékos, vezérelhető rendszerré. A beruházás az új rendszer jobb hatásfoka miatti energia megtakarításból térül meg. A szerződés futamideje alatt a megtakarítás 5 százaléka, azt követően a 100 százaléka az ügyfélnél maradhat. A projekt teljes körű lebonyolítását a NEG Zrt. végzi. A táblázatban a projekt fontosabb mutatói láthatók:

Rólunk

A Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. (továbbiakban NEG Zrt.), mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, többek között azzal a céllal került létrehozásra...

Tovább »

Küldetés

A NEG Zrt missziója a partnereink energiatudatos működésének elősegítése és energiaköltségeinek csökkentése, elősegítve ezzel a nemzeti klímavédelmi, megújuló energetikai...

Tovább »

Felhívás

KKV-ként energiahatékonyságot növelne?
Van egy ajánlatunk az ön számára!

Részletekért kattintson a tovább gombra!

Tovább »

Kapcsolat

Részesedjen az Ön társasága is az energiahatékonyság növekedéséből származó haszonból a NEG Zrt. partnereként!

Tovább »