Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt.

Sajtóhírek


Európai Bizottság: sikeres átállás, erősödő energiadiplomácia

2017.02.02.
Forrás: www.MEKH.hu
"Az Európai Bizottság friss jelentése szerint Európa jó úton halad az energetikai átállásban, és teljesíteni fogja a 2020-ra kitűzött céljait az üvegházhatású gázkibocsátás, az energiahatékonyság területén, illetve a megújuló energiaforrások használatában."

Tovább a cikkhez

---

Energiamegtakarítási intézkedési tervet kell készíteniük a közintézményeknek

2017.01.24.
Forrás: www.MEKH.hu
"Az energiahatékonyságról szóló törvény új kötelezettségként írja elő a közintézmények számára, hogy ötévente energiamegtakarítási intézkedési tervet készítsenek."

Tovább a cikkhez

---

Összefoglaló a tiszta energia csomagról

2016.12.15.
Forrás: www.MEKH.hu
"Az Európai Bizottság 2016. november 30-án mutatta be új téli energiacsomagját, amelynek középpontjában a tiszta energiafelhasználás áll."

Tovább a cikkhez

---

Tavaly is nőtt a magyarországi zöldáram-termelés

2016.11.28.
Forrás: www.MEKH.hu
"A megújuló és hulladékalapú villamosenergia-termelés 2015-ben tovább növekedett – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kötelező átvételi rendszer (KÁT) 2015. évi alakulásáról készített beszámolójából."

Tovább a cikkhez

---

A NEG Zrt. a "Jövő megoldásai" információs napon Debrecenben

2016.11.23.
Forrás: www.dehir.hu


Tovább a cikkhez

---

Nemzetközi Energiaügynökség: a zöldáram termelésének üteme gyorsul

2016.11.02.
Forrás: www.MEKH.hu
"Az áramtermelésen belül 28 százalékra nőhet a megújuló energia részaránya 2021-re – derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) friss előrejelzéséből."

Tovább a cikkhez

---

Interaktív Eurostat-jelentés II.: Az EU energiaforrásai

2016.10.03.
Forrás: www.MEKH.hu
"Szeretné tudni, hogy melyik tagországban a legmagasabb a megújuló energia részaránya, illetve melyik EU-állam fedezi energiaszükségletének 98%-át kőolajszármazékokból? Az Eurostat nemrég megjelent interaktív jelentéséből ezekre a kérdésekre is választ kap."

Tovább a cikkhez

---

Referencia Forgatókönyv az Unió energiafogyasztásáról

2016.09.05.
Forrás: www.MEKH.hu
"Az Európai Bizottság elkészítette legújabb EU Referencia Forgatókönyv 2016 című előrejelzését, amely az energiafelhasználás, a közlekedés és az üvegházhatású gázok kibocsátásának trendjét vázolja fel 2050-ig."

Tovább a cikkhez

---

Átnapozta a nyarat a pécsi erőmű

2016.08.29.
Forrás: www.hirado.hu
"Az ország második legnagyobb napelemparkjában megtermelt energia körülbelül ötszáz háztartás energiaszükségletét képes fedezni."

Tovább a cikkhez

---

A tavalyinál is korábban használtuk el a Föld éves erőforrásait

2016.08.08.
Forrás: www.hirado.hu
"Idén augusztus 8-ra esett a túlfogyasztás napja, vagyis mostanra használta el az emberiség a Föld éves erőforrásait."

Tovább a cikkhez

---

Jelentősen nőhet a hazai napelemparkok száma

2016.07.28.
Forrás: www.MEKH.hu
"Év végéig várhatóan több mint 500 milliárd forint értékben írnak ki megújuló energiákkal kapcsolatos fejlesztéseket is támogató konstrukciókat."

Tovább a cikkhez

---

Még idén életbe léphet a párizsi klímamegállapodás

2016.07.06.
Forrás: www.hirado.hu
"Miután a nagy kibocsátók egymás után kötelezik el magukat, egyre valószínűbb, hogy még az év vége előtt életbe léphet a tavaly decemberi párizsi klímamegállapodás."

Tovább a cikkhez

---

Kilenc és fél százalék felett a zöldenergia részaránya

2016.06.22.
Forrás: www.MEKH.hu
"Tíz év alatt több mint duplájára nőtt a megújuló energiaforrásokból származó energia részaránya – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfrissebb beszámolójából, amely a magyarországi megújulóenergia-felhasználás 2004 és 2014 közötti alakulását elemzi."

Tovább a cikkhez

---

Elfogadták a METÁR-t

2016.06.16.
Forrás: www.MEKH.hu
"A megújuló villamosenergia-termelést ösztönző METÁR-program egyik legfőbb célja, hogy a költségvetési források optimális kihasználásával, a hazai gazdaság élénkítésével támogassa Magyarország vállalását: 2020-ra a teljes energiafelhasználás 14,65%-a megújuló forrásokból származzon."

Tovább a cikkhez

---

Tárgyalások a Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. Vezérigazgatójával

2016.04.07.
Forrás: www.mmk.hu
"Dr. Vikman László, a NEG Zrt. vezérigazgatója - az energiahatékony felújításokkal kapcsolatban - már több alkalommal is kapcsolatba lépett a Magyar Mérnöki Kamarával."

Tovább a cikkhez

---

2050-re teljesen kizöldülhet az energiatermelés

2016.03.21
Forrás: www.origo.hu
"Ha a világ energiamixében 2030-ig megduplázódna a megújuló energia aránya, akkor globálisan évente mintegy 4,2 billió dollárt spórolhatnánk – derül ki Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség, az IRENA legújabb, 40 országnak készült útmutatókkal teli tanulmányból."

Tovább a cikkhez

---

TÁJÉKOZTATÓ AZ ENERGETIKAI AUDITÁLÁSI KÖTELEZETTSÉGRŐL

2016.01.28.
Forrás: www.MEKH.hu
"Folyamatosan érkeznek az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény VIII. fejezetében előírt energetikai auditálási kötelezettséggel kapcsolatos kérdések a Hivatalhoz. Az alábbi tájékoztató a legfontosabbakra adott válaszokat foglalja össze."

http://mekh.hu/download/d/1b/10000/gyik_20160118.pdf

---

JELENTŐS MEGTAKARÍTÁSOK SZEMLÉLETVÁLTÁSSAL

2016.01.28.
Forrás: www.MEKH.hu
"A kötelező energetikai audit elvégeztetésével a nagyvállalatok teljes körűen megismerik tevékenységük energetikai jellemzőit, pontos képet kapva energiafelhasználásuk alakulásáról. Mindez tudatosabb, tervezhetőbb energia-felhasználást, valamint versenyképességi előnyt eredményezhet a jövőben."
Tovább a cikkhez

---

Érik a zöld bank

2015.03.10.
Forrás: www.hirado.hu
"Folyamatban van a zöld bank koncepció kidolgozása és a termékek fejlesztése, az idei év első fél évében várható az első zöld termék megjelenése a piacon - közölte a Miniszterelnökség az MTI megkeresésére kedden. A tárca írásos válasza szerint a zöld bank a hazai energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztések finanszírozásának meghatározó eszköze lesz."
Tovább a cikkhez

Képernyőmentés az Érik a zöld bank című cikkről az hirado.hu weboldalon.

---

Szabad utat kapott a zöldbank

2015.03.09.
Forrás: www.origo.hu
"A kormány határozatot hozott a zöldbank-koncepció megszervezése érdekében. A közlönyben megjelent határozat felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Nemzeti Energiagazdálkodási (NEG) Zrt. államot megillető 51 százalékos tulajdonosi részesedése felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességének gyakorlójaként az MFB Zrt.-t jelölje ki."
Tovább a cikkhez

Rólunk

A Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. (továbbiakban NEG Zrt.), mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, többek között azzal a céllal került létrehozásra...

Tovább »

Küldetés

A NEG Zrt missziója a partnereink energiatudatos működésének elősegítése és energiaköltségeinek csökkentése, elősegítve ezzel a nemzeti klímavédelmi, megújuló energetikai...

Tovább »

Felhívás

KKV-ként energiahatékonyságot növelne?
Van egy ajánlatunk az ön számára!

Részletekért kattintson a tovább gombra!

Tovább »

Kapcsolat

Részesedjen az Ön társasága is az energiahatékonyság növekedéséből származó haszonból a NEG Zrt. partnereként!

Tovább »